fbpx

doe-het-zelfvertrouwen: dé 5 oefeningen voor meer zelfvertrouwen

Jij bent ouder van een kind dat een hele set aan vage klachten heeft… iets met onzekerheid, angst, grote boosheid, buikpijn, schoolziek of piekerende gedachten. Grote kans dat je kind last heeft van te weinig zelfvertrouwen. En een tekort aan zelfvertrouwen heeft veel impact; het belemmert je kind om nieuwe dingen te proberen en het levert jullie als gezin een hoop stress op.

Heb jij een kind dat zich met name focust op de kans op mislukking in plaats van ontspannen bezig te zijn met leven? Dan komen dé 5 oefeningen voor doe-het-zelfvertrouwen op het juiste moment!


Dit is hét moment om aan een boost in zelfvertrouwen te werken

Ook jouw kind kan leren om vanuit een gevoel van stevigheid zijn leven te leven. Jíj bent de aangewezen persoon om ‘m dat te leren want wie kent ‘m beter dan jij én dit is de tijd om het te doen. Want geloof me: op school, de bso en de sportclubs doen ze hun uiterste best maar aan het boosten van zelfvertrouwen komen ze niet toe.


Investeer in zelfvertrouwen en het verdient zich direct terug

Speciaal voor alle kinderen voor wie een traject bij een kindertherapeut (nu) niet nodig is maar die zeker wél een boost in zelfvertrouwen kunnen gebruiken, zette ik mijn 5 meest effectieve doe-het-zelfvertrouwen oefeningen op een rijtje. In één handig documentje, met uitleg en werkbladen. Per oefening neem je 20 minuten de tijd op een moment dat het voor jullie uitkomt. Jullie gaan aan de slag met kwaliteiten, valkuilen, een sterke houding en positieve gedachten. Niks ingewikkelds en alles op Jip-en-Janneke niveau. Ik voorspel: die 20 minuten investering verdien je dubbel en dwars terug tijdens de – voorheen – lastige momenten. Hoe fijn als die voortaan vanuit een gevoel van samenwerking en rust & vertrouwen gaan!


Zelfvertrouwen is geen geheimzinnige black box

Zelfvertrouwen klinkt soms als een grote geheimzinnige black box waar je als ouder van buitenaf weinig invloed op hebt. Niks is minder waar! Zelfvertrouwen is dat gevoel van dingen aankunnen, van ‘I got this’ en ik los mijn eigen problemen op. En zelfvertrouwen groeit vrij gemakkelijk, als je weet hoe je dat doet.

Gun jij je kind rust, ontspanning & een gevoel van stevigheid?
Hieronder schaf je voor €8,99 dé 5 oefeningen voor doe-het-zelfvertrouwen aan!

Heb je meer nodig dan een boost van het zelfvertrouwen van je kind?

Voel je welkom! Voor een gratis startgesprek waarin ik met je mee denk & tips geef voor je grootste uitdaging op dit moment. Ik voorspel: dat geeft direct lucht en ruimte. Zonder dat je iets extra’s gaat doen – want eerlijk is eerlijk wij ouders hebben genoeg op ons bordje – gaat het dan bij jou thuis van eindeloos gedoe naar eindeloos gezellig.[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]