Mies: ontdek 8 dingen die je nog niet wist

Mies: ontdek 8 dingen je nog niet wist

Tijdens mijn werk als kindercoach -en therapeut krijg ik een heleboel vragen. Grappige vragen, serieuze vragen, levensvragen. In sessies met kinderen (wat een wijze vragen kunnen die stellen!), in oudergesprekken maar ook op social media. Afgelopen woensdag nog kreeg ik een heleboel leuke vragen binnen via Instagram. Vandaag geef ik zo goed en eerlijk mogelijk antwoord op een selectie van die vragen. Komt ie; op naar maar leuke ontdekdingen over Mies. 

1. Welke inzichten geef je aan al je cliënten mee? 

Dan kom ik toch elke keer terug bij mijn grote inzicht dat als ik leef vanuit liefde, vertrouwen, gunnen, acceptatie en loslaten, mijn leven een stuk soepeler verloopt dan als ik dat doe vanuit wantrouwen, angst, afgunst en boosheid. Het kan een lastige ‘knop’ zijn om van binnen bij jezelf te vinden. Maar hij is er. En als je ‘m om weet te zetten, wow. Mijn leven is erdoor veranderd. Mijn relaties met anderen en met mezelf gaan soepeler, ik ben vaker blij en ben minder aan het worstelen. En het is niet zo dat ik nooit meer boos, bang of jaloers ben. Die dingen gebeuren mij ook, in het moment. Maar daaronder zit er altijd een stemmetje dat dingen zegt als ‘het is oké’, ‘je mag het loslaten’ en ‘hier kun jij niks aan veranderen’. En dat maakt dat mijn leven een stuk minder ingewikkeld en een stuk gezelliger is! 

2. Hoezo ben jij altijd zo vrolijk & bezig Mies?

Hahaha, deze hoor ik vaker. Ik ben een energiek en enthousiast iemand en als ik dingen doe dan doe ik ze goed. Ik hou van plezier maken & ben goed in genieten van kleine dingen. Mensen om me heen kunnen dan de indruk krijgen dat ik anti dip ben. Nou ik kan je verzekeren dat ook ik dipjes heb. Toevallig zat ik er afgelopen week in één. Ik was namelijk ziek; een buikvirus. En ik heb een hekel aan ziek zijn. Dan ga ik zeuren, heel veel zelfmedelijden voelen en wil ik koste wat kost aan mezelf en de wereld bewijzen dat ik heus wel door kan gaan – ook al ben ik ziek. Het gebeurt me niet meer zo vaak gelukkig, maar ze zijn er nog de dipjes. Wat mij helpt? Slapen, schrijven in mijn boekje over wat ik nou precies voel, goed eten voor mezelf maken, yoga, praten en plannen maken. 

3. Hoe heeft partneren met Stefan jullie relatie veranderd? 

Klopt! Inmiddels zijn we zo’n 4,5 jaar ‘getrouwd’. En wat een leuke vraag. Ons partnerschap heeft ervoor gezorgd dat ik nóg meer durf te vertrouwen op Stefan & op wat we samen hebben. Je raadt het al, hier zit een linkje met mijn antwoord op vraag 1. Ik heb het heel lang heel lastig gevonden om te vertrouwen op de mensen om me heen. Ik had het gevoel dat ik dingen alleen moest doen en dat ik alleen van mezelf op aan kon. Sinds het partnerschap kunnen we nóg beter praten over dingen die we lastig vinden. Alsof ik nu nog iets zekerder weet dat ie niet zomaar wegrent als ik mijn echte gevoelens laat zien ;-). 

4. Wanneer ga je een boek schrijven Mies? 

Degene die deze vraag stelde, kent me langer dan vandaag. Op de basisschool wilde ik in de onderbouw namelijk schrijfster worden. Daarna juf. En archeoloog, oh en seksuoloog. Nou een hoop ambities dus. Maar terug naar dat boek. Ja, ik geloof wel dat er een dag komt dat ik een boek ga schrijven. Maar dat idee zal echt nog moeten groeien, want als je me nu zou vragen waar het over zou gaan. Geen idee. Ik ga het tijd en ruimte gunnen en wie weet wat er uitkomt. Maar het is zeker een droom! 

5. Hoe spiritueel ben jij? 

Dit is een hele leuke. Veel ouders komen bij me en sommigen stellen van hen stellen uit persoonlijke interesse deze vraag. Ik ben wel iemand die spiritueel is, ik heb er ideeën over en beleef het zelf ook maar ik ben er tegelijkertijd heel nuchter in. Spiritualiteit betekent voor mij dat ik in staat ben om in het hier & nu te zijn en te beseffen dat dit alles is wat er is. En ook alles is wat er moet zijn. Dat het oké is zo. Klinkt een beetje hol maar ik wil er ook geen pagina’s over vol schrijven. Die bewaar ik wel voor dat boek :-). 

6. Wat zijn je hobby’s?

Ik hou van heel veel verschillende dingen. Je zou me een generalist kunnen noemen. Ik vul mijn tijd het liefst met mensen, koken, lezen, yoga, dansen, lezen, schrijven, bergen beklimmen, kamperen, reizen, katten, thee, huizen inrichten en kringlopen. Ik ben leergierig en lees graag en veel over zelfontwikkeling, opvoeding & psychotherapie maar pak er net zo gemakkelijk een fijne roman bij. Heerlijk om dan door de schrijver meegenomen te worden naar een andere wereld en daar lekker te ‘zijn’. Stiekem ben ik meer introvert dan mensen van me denken, dus een goede balans tussen hobby’s die naar ‘buiten’ gericht zijn en meer naar ‘binnen’ gerichte activiteiten maken mij blij.

7. Waar ben je bang voor? 

Ik ben weleens bang dat ik niet met de juiste dingen bezig ben. Dat ik wel hele mooie dromen heb, maar dat waarmaken een ander verhaal is en dat dat me misschien wel helemaal niet gaat lukken. Sterker nog: dat ik ga mislukken. Niet iets fijns om te voelen, zulke onzekerheid. Gelukkig weet ik inmiddels waar deze kritische stemmetjes vandaan komen. Ik luister naar ze. Want alleen als ze gehoord worden, kan ik ze erna wegsturen. Enfin, ik luister naar ze, bedank ze voor hun input maar vertel dat ik er niks mee ga doen en ga door met het plan dat ik had. Verder ben ik natuurlijk bang voor verlies van de mensen die ik liefheb: mijn partner, broers, zus, ouders, (schoon)familie, katten, vrienden. Brrrr daar kan ik levendige nachtmerries over hebben.

8. Hoe zie je de toekomst van Kinderpraktijk MIES?

Zonnig! Ik zie de toekomst van Kinderpraktijk MIES zo zonnig en helder, alsof ie er al is (dat zal mijn beeldend vermogen wel zijn). Ik wil zoveel mogelijk kinderen en hun ouders helpen van gedoe naar geluk, dat is mijn droom en daar ga ik voor. In één op één coaching en in trainingen. Ik ben bezig met allerlei leuke samenwerkingen in mijn buurt zoals met mijn favoriete yogaschool, boekwinkel & boulderhal om samen workshops te geven voor kinderen & ouders. Voor de toekomst zie ik nog veel meer van zulke gave projecten voor me. Ik ben me ook verder aan het ontwikkelen: deze zomer studeer ik af als Kindercounselor en als ik nog eens verder studeer ben ik op een dag Integratief Kindertherapeut. Ik voel me onwijs dankbaar dat ik mijn eigen pad mag volgen en ondertussen kinderen & ouders help om een lichtje te schijnen op dat van hen. Zodat ook zij weten wie ze zijn, wat ze kunnen & zich sterk en stevig voelen om hun eigen pad te gaan.


Volg je me nog niet op Instagram? Kom me dan gezellig volgen voor een regelmatig kijkje achter de schermen!